Espresso
Één van de randvoorwaarden is natuurlijk de machine.
Voor de één een hobby op zich, voor de ander slechts een manier om de lekkerste espresso te maken. Wat uw relatie met uw machine ook is, zonder machine geen espresso.
Zorgen dat uw machine in top conditie blijft is één van de dingen die ik voor u doe. Zowel het plegen van (groot) onderhoud, als deze repareren, mocht uw machine u onverhoopt in de steek laten.
Het maken van de lekkerste espresso bestaat echter uit meer zaken dan alleen de machine.
In Italië vatten ze dit samen in het volgende rijtje:
• Miscela (de melange)
• Macinadosatore (de molen)
• Macchina Espresso (de espresso machine)
• Mano dell’operatore (de hand van de meester)
• Manutenzione (onderhoud)
La Miscela – De Melange
Il Macinadosatore – De Molen
De gewone huis/tuin en keuken koffiemolen is uitstekend geschikt voor filterkoffie.
Espresso stelt echter hele andere eisen. Niet alleen de fijnheid is van belang, maar ook de consistentie. Alle gemalen koffie deeltjes moeten ongeveer even groot zijn voor een regelmatige doorloop van het water. De in de horeca gebruikte molens zijn superieur. Niet iedereen heeft hier echter plaats voor. Gelukkig is er ook een aantal zeer kompakte alternatieven.
Macchina Espresso (De Espresso Machine)
Hierbij wordt het zet water voor de koffie opgewarmd, doordat het door de stoomboiler wordt geleid. Grote voordeel hiervan is, dat er tegelijkertijd espresso gezet kan worden, en gestoomd. Hetzelfde principe wordt gebruikt in horeca machines. Tot slot is er nog de machine met dubbele boiler. Éen boiler voor het zet water en één boiler voor het stomen.
Mano dell’operatore (De hand van de meester)
Manutenzione (Onderhoud)
Op bijna al deze gebieden kan ik u van dienst zijn.
Graag ga ik samen met u op weg naar de lekkerste espresso.
Meer weten?
Bel 06-14314076
Of laat een bericht achter via onderstaande contact knop